Поръчка на Хирудо Пиявици от Био - Ферма в Европа

Поръчка на Хирудо Пиявици от Био - Ферма в Европа



     Аз съм ЖельоМир и в това видео ще ви покажа как се разопаковат пиявици, поръчани от Европейска био - ферма. Leech.com е сайта в който можете да поръчате Хирудо пиявици онлайн. Идват по този начин, в пакети всеки от които тежи около 0.5 кг. Тези пиявици са за моята лична колекция, защото аз съм любител на Хирудо пиявици. Приготвил съм 10 литрови кофи пълни с чиста вода от чешмата.

     Във всеки пакет с пиявици има около 200-300 броя медицински пиявици. Ползвам памучни ръкавици, когато работя с пиявки, защото са кръвопийци и се залепят за кожата много бързо и лесно. 

     Мисля да сложа пиявичен мъх и тиня (кал) в кофите. Както знаете пиявиците живеят в езера, пълни с растителност, мъх и тиня. Зимата, когато температурата на водата в езерото стане много ниска, пиявицата се заравя в тинята и хибернизира. По този начин оцелява през зимата в сън и на пролет, когато се затопли излиза за да се храни и размножава отново. 

     Имаме всички размери пиявици: големи, малки, средни, бебета, дори бременни пиявки. Ползвам още тези щипки за пиявици. Те са изключително удобни за работа с голямо количество пиявици

Назад към блога

Оставяне на коментар