Хирудотерапия - Как се извършва терапия с пиявици в къщи?

Хирудотерапия - Как се извършва терапия с пиявици в къщи?

   Поставени са пиявици на няколко Хирудо точки на тялото. Жената пожела от по-малкия размер пиявки, съобразно теглото и. Оплакванията при нея са болки в гърба и по цялата дължина на тялото, като се започне от главата и свърши в края на левия крак. Като за болки в гърба има поставени 4 пиявици - по 2 зад всяко коляно. Това е точката за Хирудотерапия при болка в гърба, като се слагат зад коляното и се мерят два пръста от сгъвката на коляното. Тези пиявици детоксифицират черния дроб. След това има по две пиявици на всяка една вена на ръката. И целта на терапията е да разредят кръвта, да я изтанят, да помогнат кръвта да се придвижва по-добре и да оправят застоя в тялото. Той прави кръвообращението бавно и така застоялата кръв, като се изтече, получаваме подобрено здравословно състояние, повишени сили, енергия, младост, жизненост и красота. Болките се третират по този начин, но също така и като цялостно средство за детоксификация и пречистване се ползват пиявиците. 
   Ето че пиявиците са се уголемили. Стават около 10 пъти по-големи от първоначалния си размер. Пиявиците се активизират и са проправили канал. В началото те започват да режат кожата и се усеща като боцкане или леко хапене. След което инжектират Хирудина навътре в кръвта, който разтваря всичко по пътя си. Така се формира канал в лимфната система, в който канал те се активизират и започват да смучат от него. Може да се каже, че половината време пиявицата вплюва Хирудин в кръвта, а след това започва изсмукването. 
   Тук виждате лимфата е започнала да капе. Пиявицата се храни само с тъмната част на кръвта, един вид тя рафинира кръвта от лимфата и се храни само с кръвта. Сега ще последва кървене в продължение на 10 часа. Това кървене не е обилно, но е продължително. Ще подложим хавлия отдоло, която да попива кръвта. Това е за да не се налага да ползваме превръзки. Тези превръзки са краткотрайни, тъй като се пълнят бързо. 
   Слагаме напитата пиявица в бурканчето, в което тя ще живее. Сега да демонстрираме как се прави превръзката... Имаме още една пиявица, която се напи. И в процеса на пускане на пиявиците, ще използваме кухненска хартия за да попием кръвта. Тя е много светла на цвят. Това е защото повечето и състав е лимфа. Тази кръв може да започне много силно да мирише. Като в продължение на следващите 10 часа ще продължи вторичното кървене след Хирудотерапията. 
   Нека видим състоянието на следващите пиявици. Тук в центъра на пъпа се е събрала много течност. Това е отделената лимфа от пиещите пиявици. Обикновенно най-големия застой на кръв се намира в пъпната област. Там е връзката с черния дроб и тъй като на повече от нас черният дроб е доста затлачен, на повечето хора отнема доста време пиявицата да прочисти този канал към органа. 
   Имала съм случаи при които пиявицата не се е откачала повече от 1 час на пъпа. И съм слагала лимон за да откача пиявицата, тъй като и е изключително трудно да разбие тази троба и образуванията вътре. Така, че пиявицата започва да си почива периодически. На черния дроб са сложени първи пиявките, но не са се пуснали все още. На коляното се пуснаха много бързо, но на дроба има проблем. 

Назад към блога

Оставяне на коментар